OVERIGE LESSEN

Overige lessen

Zwangerschapsyoga  Yinyoga  Babymassage  Baby/Dreumesyoga

BABYMASSAGE

Vanaf 6 weken totdat ze gaan kruipen


Babymassage is liefdevolle aanraking die de behoefte van baby’s aan geborgenheid en lichamelijk contact vervult en de vertrouwensband tussen ouder en kind versterkt. Babymassage heeft een kalmerende werking, bevordert de weerstand en versterkt de spieren en gewrichten. Het helpt baby’s met darmkrampjes, baby’s die overstrekken en onrustig zijn of veel huilen.

 

In deze cursus leer je je baby te masseren door middel van Shantala babymassage, afkomstig uit India. Het is een ontspanningsmassage met  ritmische vloeiende bewegingen. Door middel van babymassage leer je ook via je handen te communiceren met je baby en leren jullie elkaar steeds beter kennen.


BABYYOGA 

vanaf 8 weken tot 6 maanden


Yoga met je baby is een moment voor liefdevolle aandacht, lichaamsbeweging, ontspanning en plezier. Tijdens de lessen worden yoga oefeningen uitgevoerd op de rug, op de buik of in de armen. De oefeningen en een combinatie van aanraken, aaien, masseren, vasthouden en bewegen stimuleren zo de ontwikkeling van het lichaam, inclusief de hersenen, de spijsvertering en de zintuigen. Naast de spieren versterkt yoga ook het immuunsysteem en het zenuwstelsels en zorgt het voor een diepe ontspanning.

 

Samen yoga doen is ook een fijne manier om jullie vertrouwensband te versterken en samen plezier te beleven. De lessen hebben een speels karakter met vrolijke liedjes en rustige muziek. De lessen hebben een ongedwongen sfeer waar niets moet. Voor de ouders is het ook een leuke manier om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

DREUMESYOGA

vanaf 6 maanden tot 2,5 jaar

 

Heb je zin om samen met je dreumes spelenderwijs te bewegen, samen liedjes te zingen en te dansen, samen je grenzen en je mogelijkheden te ontdekken en leuke avonturen te beleven? Dan zijn jullie van harte welkom bij dreumesyoga. Tijdens dreumesyoga ga je samen met je kind liggend, zittend, kruipend, lopend of dansend, spelenderwijs bewegen. De grondingoefeningen helpen jullie om de drukte van de dag achter je te laten en jullie op elkaar af te stemmen.

 

De yogahoudingen en de massage- en zintuigspelletjes bevorderen de ontwikkeling van de kinderen op verschillende gebieden. Zo helpen ze je kind vertrouwd te raken met hun eigen lijf en hun grenzen, zodat ze de wereld op een veilige manier kunnen ontdekken. Er is natuurlijk ook voldoende ruimte om in elkaars armen te luisteren naar mooie muziek, te ontspannen en van elkaar te genieten. De lessen hebben een ongedwongen sfeer waar niets moet. Voor de ouders is het ook een leuke manier om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.