YIN YOGA

Yin yoga is een langzame maar uitdagende vorm van yoga, waarbij het gaat om het intensief stretchen en beïnvloeden van bindweefsel, door langer in een houding te blijven (2 tot 5 min).

Naast dat het een lekkere, maar ook best uitdagende ervaring is om een tijdje in deze intense stretches te blijven, kom je in een Yin sessie helemaal tot rust. Je brengt je aandacht naar binnen en je oefent om steeds weer de stilte in jezelf op te zoeken. Je ervaart diepe rust, meer ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en in je hart.

Door het langer aanhouden van yin houdingen, die meestal zittend of liggend worden uitgevoerd, kom je bij dieper liggende blokkades. Op deze manier wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteund en gestimuleerd. Yin yoga kan verlichting geven bij rugklachten, (langdurige) blessures, (chronisch) vermoeidheid of pijn en burn-out.


LOF YIN YOGA

Speciale groep in samenwerking met Fysiopraktijk LOF

voor lymfologie en oncologie


Na operaties en/of radiotherapie kan littekenweefsel ontstaan met als gevolg een beperking in de beweging. Door het beoefenen van yin yoga worden littekenweefsels soepeler en gewrichten beweeglijker. 

Ook lymfoedeem en lipoedeem zorgt voor veranderingen in bindweefsel. Yin yoga is een oefenvorm waarbij op ontspannen wijze spier en bindweefsel gerekt wordt door een yoga houding lang aan te houden.


Yin Yoga